Frustrarile lipicuriciului

duminică, 17 iulie 2011
Stateam azi si din plictiseala am descoperit frustrarile unui licurici, numele sau nu are importanta, este doar un licurici desi cred ca prezinta o oarecare mutatie pentru ca are si trasaturi de capusa sau lipitoare, de aici si titlul articolului. Ambele sunt obisnuite sa se infiltreze intr-un mediu strain si sa suga ce pot, asta pana cand sunt strivite de toata vlaga lor (daca vreti sa vedeti asa ceva pe viu, recomand emisiunea lui Bear Grylls, cel care obisnuieste sa striveasca si sa manance tot felul de insecte).
In fine, din dorinta de afirmare, lipicuriciul, incearca, sau a incercat sa faca ceea ce stie mai bine, sa fie parazitul omului. Eu inteleg, e frustrat lipicuriciul pentru ca nu-i citeste nimeni capodoperele, dar poate ca nu merita citite, si totusi, sa fim seriosi, nu suntem la Romanian Writing Idol.
Si apoi, cat de frustrat, si cat de mare trebuie sa fie morcovul din gradina bunicii ca sa dai disable la dreptul de a comenta.
Avand in vedere faptul ca am trait si eu o buna bucata de timp in mediul frecventat de lipicurici, stiu cat de iubit este geniul sau interminabil de infinit la puterea a 10-a.

Intrebarile mele existentialiste:

De ce esti frustrat daca cineva nu doreste sa iti citeasca "operele"? Ce crezi, ca peste noapte cineva iti va publica toate lucrarile doar de dragul tau? Nu iti va publica nimeni nimic. Vrei sa devii o vedeta a literaturii contemporane? Baga mana adanc in buzunar si du-te la o editura. Decat sa fi un frustrat, mai bine promoveaza-ti lucrarile, despre care tu probabil ai o parere foarte buna.
Si apropo, nimic nu e gratis pe lumea asta, Mos Craciun nu exista, si Skittles nu cade din curcubeu.
Probabil daca vei citi acest post, iti vei canaliza toate frustrarile spre el, si vei scrie un articol de o mega amplitudine filosofica care va provoca diaree. Inca ceva, chiar daca vei da disable la comentarii, in urmatorul an universitar ne vom vedea si vom avea posibilitatea de a discuta.

Spor la scris. Sugestia mea, ar fi, sa iti depui toata energia in lucrarile tale si nu in frustrari indreptate spre oameni la care tu nu poti ajunge.
Sa stii ca nu trebuie sa fi un frustrat pentru a deveni un bun scriitor/filolog.

Cheerio

0 comentarii: